About the project - Volta
About the project

Timelessly stylish living in a historical factory building


About the project

Inspired by the industrial architecture of New York, the historical Volta factory building is undergoing a contemporary makeover that will combine its authentic exterior with a timelessly stylish interior. Its five floors will be home to chic lofts with ceilings so high you’ll have to crane your neck to see them, while the floor-to-ceiling windows will offer stunning views over the city and out to sea.


About the project

A characterful home for true individuals


About the project

A little bit of New York comes to Tallinn!


Just as the TriBeCa industrial district in New York has become one of the most sought-after places to live in the world, the Volta quarter is set to follow this trend in Tallinn. The former Volta factory building is undergoing a makeover that combines its powerful exterior architecture with light and airy interior planning.


About the project


Industrial external architecture, a two-storey-high foyer and parking in the building

Eye-catching architecture


The new façade will be constructed from brick and be adorned with specially commissioned chequered windows and balconies with decorative metal railings, recreating the authentic industrial atmosphere of New York.


About the project

The amazingly high ceilings in the lofts will be showcased by the split-level flooring, resulting in planning which is spacious and open but at the same time practical.


About the project

About the project

Exclusive conveniences and nuances selected with skill will transform the Volta lofts into modern, cosy living spaces. The first floor of the five-story building will offer plenty of room for memorable culinary experiences at a world-class restaurant, while access to the lofts will be via lifts from the expansive foyer, which is double the normal height. There will be a separate room for bicycles, while cars can spend the night in a heated car park within the building itself.


Furnished foyer and its own world-class restaurant


About the project

About the project

Janar Blehner


“In designing the building we took into account the need to create something more than just the classic solution, so we’ve embellished it with massive squares of glass extending from floor to ceiling, really spacious living areas and split-level planning. But at the same time we’ve preserved its original nature, that of an industrial building, which is reflected in its support posts, its huge foundations and the rib-like structure of its ceiling.”

Janar Blehner Architect

About the project


From historical to ultra-modern


A former factory is being reconstructed as a 21st century home.

See construction information



Join the Endover Premium Club and you'll always be among the first to know!

Need extra information? Get in touch with us and we'll tell you more!

Send inquiry

Let's keep in touch!

If you'd like additional information or to reserve an apartment, forward your details to us and let us know what you're interested in via the contact form provided.



  • Section Break

  • Section Break

Sales manager ANN RIST
+372 51 66 004